House in Charbonnières-les-Bains / Atelier Didier Dalmas

first_imgArchDaily Projects Houses Manufacturers: Technal, ROCAMAT, BIOMETAL, JAYMOT Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Save this picture!© Jérôme Ricolleau+ 20 Share “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/797687/house-in-charbonnieres-les-bains-atelier-didier-dalmas Clipboard 2014 House in Charbonnières-les-Bains / Atelier Didier DalmasSave this projectSaveHouse in Charbonnières-les-Bains / Atelier Didier Dalmas Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY”center_img Other Participants:Agibat, Nicolas, Atelier.annegardoniArchitect In Charge:Didier DalmasCity:Charbonnières-les-BainsCountry:FranceMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Jérôme RicolleauText description provided by the architects. Built on a ground with strong slope, the building takes advantage of the site by working on two levels.Save this picture!© Jérôme RicolleauIndeed, on a low level a garage and a studio take place. We can also find all the technical elements necessary for the efficiency of the house. The accesses to these spaces are completely hide since the outside, by dint of the rigor of the drawing.Save this picture!Long SectionAbove the low level in lacquered aluminium, the main level is as “posed”. As if it placed naturally on it on one side and on the ground of other one, so catching up the slope. Its decline in cantilever on the east façade not only allows the living room to open up existing vegetation but also to cover the entrance and access to the garage.Save this picture!© Jérôme RicolleauAll the rooms of the house have natural light. Even the corridor, which is in the heart of the house, can enjoy natural light. Firstly, it is lighted by its roof window and secondly, by the glazed upper part of the thick wooden wall separating the rooms.Save this picture!© Jérôme RicolleauThe entire house has been realized in reinforced concrete combined with external insulation. The main cladding is in Anstrude stone. Its bright colour contrasts with the dark grey lacquered aluminium that is at the bottom.Save this picture!© Jérôme RicolleauSave this picture!1st LevelSave this picture!© Jérôme RicolleauInside, two pure materials meet. On the one hand raw concrete, the other of wood panels called “Tilly”. These are oak panels in the careful and delicate appearance that fit berries, hide a fireplace, and draw an office according to their precise pattern layout.Product Description. The building is characterized by the purity of the materials that are used. The thin lacquered aluminium carpentry on the south facade contrast with the parapet. This one has an important overhang and its facing in stone of Anstrude, aims to be massive. From the entrance (East elevation), the facing turns around in facade and becoming a guardrail.Save this picture!© Jérôme RicolleauProject gallerySee allShow lessOpinion: Why Our Cities Need Less Jane JacobsArticles109 Architectes Proposes Beirut Museum Design Based on “The Little Prince” BookArchitecture News Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/797687/house-in-charbonnieres-les-bains-atelier-didier-dalmas Clipboard Year:  House in Charbonnières-les-Bains / Atelier Didier Dalmas CopyAbout this officeAtelier Didier DalmasOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesCharbonnières-les-BainsFrancePublished on October 20, 2016Cite: “House in Charbonnières-les-Bains / Atelier Didier Dalmas” 20 Oct 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowershansgroheShower MixersEducational3MProjection Screen Whiteboard FilmPartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsLinoleum / Vinyl / Epoxy / UrethaneTerrazzo & MarbleTerrazzo in The Gateway ArchSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausConcreteKrytonSmart ConcreteMetallicsTrimoMetal Panels for Roofs – Trimoterm SNVWire MeshGKD Metal FabricsMetal Fabric in Kansas City University BuildingGlassDip-TechDigital Ceramic Curved Glass PrintingMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Double Lock Standing SeamChairs / StoolsFreifrauBarstool – OnaSealants / ProtectorsWoodenha IndustriesFireproofing System for Wood Cladding – BIME®More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Area:  250 m² Year Completion year of this architecture project Architects: Atelier Didier Dalmas Area Area of this architecture project CopyHouses•Charbonnières-les-Bains, France Francelast_img read more